Helteinen päivä taas, ihanaa. Lounaaksi piti siis keksiä jotain kesäistä. Olin aiemminkin tehnyt granaattiomenan siementen ja couscousin kanssa herkullista salaattia, mutta nyt löysin vähän erilaisen version, johon tuli myös kikherneitä ja avokadoa.
Resepti löytyi Chocochilin sivuilta ja oli tällainen:
GRANAATTIOMENACOUSCOUS
noin 4 annosta
- 2 dl täysjyväcouscoussuurimoita
- 1 tl juustokuminaa
- 1/4 tl paprikajauhetta
- 1/4 tl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2,5 dl kiehuvaa vettä tai kasvislientä (jos käytät kasvislientä, vähennä suolan määrää)
- 2 tl oliiviöljyä
- 2 granaattiomenaa
- 1 tlk kikherneitä
- 2 kourallista tuoretta minttua
- 1 kourallinen tuoretta persiljaa
- 1 avokado
- Sekoita mausteet couscoussuurimoiden joukkoon. Lisää vesi ja oliiviöljy. Sekoita ja anna turvota kannen alla, kunnes kaikki neste on imeytynyt.
- Leikkaa granaattiomenat lohkoiksi ja irrota siemenet hedelmälihasta. Huuhtele ja valuta kikherneet sekä silppua yrtit.
- Lisää couscousin joukkoon granaattiomenan siemenet, kikherneet ja yrtit. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Leikkaa avokado lohkoiksi ja lisää muutama lohko annosten päälle.
Tämän kaveriksi grillattiin hyvät makkarat ja paistettiin uunissa maalaispatonki. Juomana vettä ja roseeviiniä.
Aurinko paistaa ja järvi kimmeltää. Hyvä ystävä kylässä. Ei voi valittaa.
Kommentit
Lähetä kommentti