Katkarapupasta

Meillä oli eilen ystäviä paikalla ja teimme yhdessä erilaisia pizzoja. Niitä varten hankituista täyteaineista jäi käyttämättä pieni rasia katkarapuja ja vähän kylmäsavulohta. Niiden ympärille aloin suunnitella lounasta. 

Netistä löytyi Arlan sitruunainen katkarapupasta. Vaikutti hyvältä, joten aloin kerätä reseptin aineksia pöydälle. Parmesaania ei ollut, samoin yllätyksekseni sitruuna puuttui. Reseptissä mainittua Fraiche-kermaa ei myöskään ollut. Mies lähti kauppaan.

Juusto ja sitruuna olivat löytyneet ongelmitta, mutta mainittua erikoiskermaa ei löytynyt. Hän toi siis tavallisen kerman. Sekoitin siihen jääkaapissa olleen puolikkaan pikkupurkin Creme Fraichea.

Koska katkarapuja oli vähemmän kuin ohjeessa ilmoitettiin, silppusin myös sen kylmäsavulohen ja paistelin niitä yhdessä hetken pannulla. Valkosipuli sekoitettiin näiden joukkoon jonkin ajan päästä. 

Pasta kiehui samalla. 


Raastoin parmesaanin, silppusin yrttimaalta haetun ruohosipulin sekä sekoitin astiassa sen oman kermasekoitukseni, kananmunan ja suolaa ja pipppuria.



Pastan kypsyttyä kaadoin veden pois ja palautin pastan kattilaan. Sekoitin kermaseoksen joukkoon ja sen jälkeen parmesaanin. Siirsin ruoan kauniiseen astiaan ja ripottelin ruohosipulit päälle. 


Todella hyvää! Onneksi sitä jäi sen verran, että tätä voidaan syödä illallakin!


 

Kommentit