Tein lounaaksi simppelin kalakeiton. Nesteenä oli se eilen keitetty haukiliemi. Pilkoin mukaan kolme suurta perunaa. Tein pieniä palasia, jotta kypsyvät nopeasti ja ovat samaa kokoluokkaa kuin haukimössö. Leikkelin palasiksi myös puolikkaan sipulin ja yhden valkosipulin kynnen. Lisäksi sulatin joukkoon 1/3 Koskenlaskija-juustosta, voimakkaan makuisesta.
Hain yrttimaalta vähän sitruunamelissaa, tilliä sekä yhden kevätsipulin. Ne pilkoin, timjamin kaksi oksaa heitin sellaisenaan makua antamaan.
Tuli hyvää ja hienostuneen yksinkertaisen makuista.
Iltapäivällä mietin sitä eilen ylijäänyttä haukichiliä. Keksin tehdä siitä sosekeittoa, vaikka kalanpalojen sopeuttaminen vähän mietityttikin.
Kasviskorissa oli jo vähän nuupahtanut kesäkurpitsa, jonka pilkoin pieniksi paloiksi. Keitin ne kattilassa kypsiksi pienessä vesimäärässä. Kesäkurpitsan kypsyttyä huljautin haukichilin mukaan ja annoin lämmetä. Sitten soseutin keiton sauvavatkaimella. Lisäsin sen jälkeen maun vuoksi vielä vähän parmesaaniraastetta ja jauhettua chilimaustetta.
Keitto ei maistunut oikeastaan ollenkaan kalalle, vaan hyvin maustetulle kasviskeitolle.
Vieläkin jäi keittoa, josta ajattelin yrittää tehdä lettuja huomenna lounaaksi.
Tein muuten iltapäivällä sämpylöitä illan keiton kaveriksi. Reseptin nimi oli osuvasti Fantastinen leipä.
Jokunen päivä sitten leivottu appelsiini-raparperipaistos loppui tänään, joten jotain jälkiruokaakin pitäisi leipoa huomenna. Ideoita?
Kommentit
Lähetä kommentti