Italialaisia ruokia ja raparperipiirakkaa

 Ahti ei suonut antamiaan tänään, joten otin aamulla pakasteesta sulamaan broilerinfileitä. 

Lounaaksi söimme kuitenkin bruschettat, jotka tein helpolla ja nopealla tavalla:

Leikkasin kolme viipaletta tekemästäni paraleivästä. Puolitin ne. Voitelin palat ohuelti Oivariinilla molemmilta puolilta. Petri paistoi niihin paistinpannulla rapean pinnan.

Sillä aikaa pilkoin kaksi tomaattia, yhden valkosipulinkynnen ja muutaman basilikaa lehden pieniksi paloiksi ja sekoitin keskenään. Mukaan vähän suolaa ja pippuria ja loraus oliiviöljyä.

Tomaattimassa jaettiin paahdettujen leipien päälle ja siinä se oli!



Tein jo ennen bruschettoja uuniin sukumme naisten keskuudessa hehkutetun raparperipiirakan nimeltään Maisemakahvilan raparperipiirakka. Tällaisen kuvan sain tyttäreltäni Elinalta:


Laitoin äitini neuvomana sekä leivinjauhetta että ruokasoodaa. Täytteeseen laitoin 2 dl kermaviiliä ja 4 dl vaniljarahkaa, eli vähän enemmän "nestettä" kuin ohjeessa on. Ja tein tämän gluteenittomista jauhoista. 

Tässä juuri uuniin laitettuna:



Ja tässä paiston jälkeen:


On kyllä muuten hyvää! Googlaamalla löysin tämän reseptin monesta paikasta. 

Ne broilerinfileet olivat sulaneet päivän aikana ja iltapäivällä laitoin marinoitumaan ne seokseen , jossa oli 3 rkl oliiviöljyä, 3 rkl sitruunamehua sekä viitisentoista salvian lehteä. Tulossa oli päivän toinen italialainen ruoka, eli Petti di pollo alla salvia, salviabroileri. Salvia kasvaa terhakkaana yrttilaatikkoni reunalla, mutta ei oikein koskaan pääse mukaan  ruokiin. Nyt se saikin esittää pääosaa!


Tässä broilerinrinnat marinoitumassa: 



Reseptin löysin Keittis-blogista, joka oli löytänyt sen Yrttitarha.comin sivuilta. Seurasin reseptiä aika orjallisesti.



Paremmin ehkä näet reseptit menemällä sinne linkin taakse tuolla ylempänä...

Kaveriksi paistoin perunoita ja sekoitin vielä raikkaan kastikkeen suunnilleen näin:
1 dl paksua turkkilaista jogurttia
1 oksa minttua
1 tl Dijon-sinappia
Ripaus suolaa ja pippuria
1 pieni valkosipulinkynsi 
Loraus sitruunamehua




Hyvää oli, yrttiset maut sopivat hyvin yhteen.



Kommentit