Taas täällä! Lammasta!

 Tänään söimme, ihan vaan keskellä viikkoa, aikamoisen herkkuaterian. 

Nyhtölammas

Otin eilen pakasteessa lampaanlapaviipaleita, sulatin vesihauteessa ja laitoin marinoitumaan yöksi (pari valkosipulinkynttä, oliiviöljyä, suolaa, minttua, mustapippuria). Petri laittoi lihat sitten tänään uuniin padassa (punaviiniä ja vettä nesteenä) puolen päivän jälkeen.

Yhteensä lihat olivat uunissa reilun viisi tuntia. Irrottelin illalla lihat luistaan (putoilivat itsestään, niin kypsää oli) ja riivin lihat nyhtölampaaksi. Lisäsin mukaan pari kauhallista lientä padasta.

Marinoitu tomaattifetasalaatti

Töistä tullessani tein ensin tomaattifetasalaatin. Siihen tehtiin marinadi (1 valkosipulinkynsi, 1/2 ruukkua basilikaa, 1/2 dl oliiviöljyä, 1 tl punaviinietikkaa, 1 tl hunajaa ja ripaus mustapippuria). Valkosipuli ja basilika hienonnettiin ja kaikki sekoitettiin. Puolitin samalla valmiiksi minitomaatteja noin 250 g ja murentelin noin 100 g fetaa. Sekoitin nämä marinadin kanssa vasta puolisen tuntia ennen ruokailua.

Minttujogurttikastike

Olin ostanut paksua, turkkilaista jogurttia. Lusikoin sitä noin pari desiä kulhoon. Mukaan puoli ruukkua minttua, 1 rkl sitruunanmehua, pari tl hunajaa, vähän mustapippuria ja suolaa. Minttu tietty silppuna. Sekoitus ja jääkaappiin iltapäiväksi maustumaan.

Lohkoperunat

Tein lohkoperunoita kylkiäiseksi. Pilkoin söpöjä, pienehköjä perunoita lohkoiksi. Mukaan oliiviöljyä, kuivattua rosmariinia, yksi valkosipulinkynsi, suolaa
ja pippuria. Uunissa olivat lampaan jälkeen parissa sadassa asteessa reilun puoli tuntia.

Ja tässä tulos. Pikkuisen hyvää punaviiniä lisänä. Hyvää oli!


jälkkäriksi tein helpon sekoituksen: samaa turkkilaista jogurttia, pellavarouhetta, mustikoita pakkasesta ja hunajaa.





Kommentit