Tänään söimme, ihan vaan keskellä viikkoa, aikamoisen herkkuaterian.
Nyhtölammas
Otin eilen pakasteessa lampaanlapaviipaleita, sulatin vesihauteessa ja laitoin marinoitumaan yöksi (pari valkosipulinkynttä, oliiviöljyä, suolaa, minttua, mustapippuria). Petri laittoi lihat sitten tänään uuniin padassa (punaviiniä ja vettä nesteenä) puolen päivän jälkeen.
Yhteensä lihat olivat uunissa reilun viisi tuntia. Irrottelin illalla lihat luistaan (putoilivat itsestään, niin kypsää oli) ja riivin lihat nyhtölampaaksi. Lisäsin mukaan pari kauhallista lientä padasta.
Marinoitu tomaattifetasalaatti
Töistä tullessani tein ensin tomaattifetasalaatin. Siihen tehtiin marinadi (1 valkosipulinkynsi, 1/2 ruukkua basilikaa, 1/2 dl oliiviöljyä, 1 tl punaviinietikkaa, 1 tl hunajaa ja ripaus mustapippuria). Valkosipuli ja basilika hienonnettiin ja kaikki sekoitettiin. Puolitin samalla valmiiksi minitomaatteja noin 250 g ja murentelin noin 100 g fetaa. Sekoitin nämä marinadin kanssa vasta puolisen tuntia ennen ruokailua.
Kommentit
Lähetä kommentti