Tänään muutti nuorin lapsemme kotoa.
Haikeutta, onnellisuutta, vapautta. Monenlaisia tunteita.
Tein ensimmäisenä "lapsettomana" iltana ruoaksi Glorian ruoka & viini -lehdestä löytämäni reseptin "Raakamakkarapyörykät ja spagetti". Oli kyllä hyvää. Kumpikin oli nälkäinen, joten tälle melko tanakalle annokselle oli tilausta. En tilaa mitään muita lehtiä kotiin, mutta tästä olen pitänyt. Aina on löytynyt kokeilemisen arvoisia reseptejä.
Lehdessä oli 4 hengen annos, minä puolitin sen illan teemaan sopivasti.
Raakamakkarapyörykät ja spagetti
4 annosta
800 g kirsikkatomaatteja
1 kesäsipuli varsineen
4 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
2 tl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl mustapippuria myllystä
400 g salsicciaa tai muuta mausteista possuraakamakkarraa
LISÄKSI
350 g pastaa
sipulivarsia
tuoretta basilikaa
100 g parmesaania raastettuna
1. Puolitin tomaatit, pilkoin sipulin ja osan varsista sekä hienonsin valkosipulinkynnet.
2. Laitoin kattilaan vähän oliiviöljyä ja sipulit perään. Muutaman minuutin päästä lisäsin joukkoon valkosipulit ja sitten taas hetken päästä tomaatit.
3. Sekoittelin, kunnes tomaatit pehmenivät vähän. Sitten lisäsin sokerin, suolan, balsamiviinietikan sekä pippurin.
4. Annoin kastikkeen porista miedolla lämmöllä reilun puoli tuntia. Välillä sekoitin.
5. Kastikkeen kypsyessä halkaisin raakamakkarakiekon saksilla koko pituudeltaan. Sen jälkeen oli helppoa vetää kuori irti. Makkaramassa pysyi hyvin pötkönä ja sen jälkeen olikin ongelmatonta leikata makkara pieniksi palasiksi. Käytin tällä kertaa HK:n Maakarit - Pampan Pablo -raakamakkaraa.
6. Paistelin makkaranpalasia pannulla. Ei niihin oikein tullut kunnon paistopintaa, mutta taisivat ne siinä jo kypsyä.
7. Kastikkeen oltua levyllä sen noin puoli tuntia soseutin soossin sauvavatkaimella. Laitoin sen takaisin levylle ja hulautin makkaranpalaset joukkoon. Pidin vielä levyllä muutaman minuutin miedolla lämmöllä.
8. Tässä vaiheessa laitoin tuorepastan kiehumaan suunnilleen kolmeksi minuutiksi.
9. Siivilöin vedet pois pastasta ja kokosin ruoan tarjoiluastiaan. Pasta ja kastike sekaisin, päälle sipulinvarsipalasia, pilkottua basilikaa ja maukasta parmesaanijuustoa lastuina.
Nälkä siirtyi tehokkaasti eteenpäin. Hyvää oli. Tätä reseptiä pystyy hyvin muokkaamaan makkaravalinnoilla. Varmaan tulee tehtyä uudelleenkin.
Kommentit
Lähetä kommentti