Eilen oli grillibroileria, jonka marinoin mm. Sambal Oelek -chilitahnalla maustetussa liemessä. Uunissa paahdettuja kasviksia, turkkilaista jogurttia chilillä ja korianterilla maustettuna.
Tänään oli lounaaksi eiliseltä lounaalta jääneitä lihoja ja perunaa pyttipannuna.
Nyt illaksi tein valkosipulikanaa riisillä ja uuniporkkanoilla.
Resepti löytyy täältä: https://reseptitaivas.fi/reseptit/valkosipulikana/
Ensin halkaisin porkkanoita neljään osaan pitkittäin ja laitoin leivinpaperin päälle uunivuokaan. Maustoin suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla ja hunajalla. Uuniin 200 asteeseen (olivat siellä noin puolituntia).
Sitten laitoin riisin kiehumaan. Turhan aikaisin, huomasin pian. Mutta kypsä riisi odotteli sitten kannen alla.
Kanaruokaa tein korkeareunaisessa paistinpannussa ohjeen mukaan. Reseptissä mainittua sitruunaa ei ollut, joten se jäi pois. Chilin korvasin Sambal Oelekilla (2 tl).
Kanaruoka porisi kannen alla ehkä 15 min.
Hyvää oli! Kunnon kuvat jäivät ottamatta. Jotain räpsin aterian loppumetreillä.
Kommentit
Lähetä kommentti