Tein tunti sitten iltaruokaa varten marinaadin marokkilaisittain maustetulle lohelle ja pistin kalan muhimaan jääkaappiin.
Sitten piti miettiä lounas. Ei mitään inspiraatiota. Jääkaapissa oli eilen käyttämättä jäänyt, avattu hernepurkki. Saisikohan siitä sosekeiton? Kaikissa ohjeissa puhutaan pakaste-, ei purkkiherneistä.
Kuorin sillälailla huolimattomasti kuusi, pientä uutta perunaa. Laitoin kattilaan vähän vettä, ehkä sentin verran pohjalle. Pilkoin perunat aivan ohuiksi viipaleiksi ja laitoin kattilaan kypsymään.
Noin viiden minuutin päästä, ehdittyäni kaivaa jääkaappia, laitoin mukaan yhden pilkotun salottisipulin, pienen kasan fetamuruja, kevätsipulin vähän kuivahtaneita palasia, yhden kermapurkin pohjan (alle desi kermaa), kuivaa meiramia (ripaus) ja suolaa. Taisin vääntää joukkoon pari kierrosta mustapippurimyllystä.
Annoin kypsyä. Ei vienyt kauaa. Sitten soseutin sauvavatkaimella. Mukavan paksua sosekeittoa siitä tuli ja hurjan hyvää.
Näin sain monta jämää käytettyä ja vatsa tuli täyteen. Vähän leipää kaveriksi lounaalle.
Kommentit
Lähetä kommentti